CURIOSITATS AMAGADES EN PEL·LÍCULES

Un Easter Egg o ou de pasqua virtual és un missatge ocult en pel·lícules, DVD, programes o videojocs. L’origen del terme es troba en el videojoc de Atari ADVENTURE (1978), que contenia el primer que es coneix, introduït pel programador Warren Robinett,el seu propi nom. També es coneixen com “guiños” o “cameos” si es tracta d’aparicions de persones.

 

1.MONORRATA A KING KONG

 

 

AKING-KONG, quan Jack Driscoll (Adrian Brody), entra als cellers del vaixell per veure on pot instal·lar-se, en una de les gàbies per a animals del fons es pot llegir “Sumatran Rat Monkey” (Mono Rata de Sumatra “). Això és una clara referènciaa un dels primers treballs del director Peter Jackson, BRAINDEAD: TU MADRE SE A COMIDO A MI PERRO en el qual, un Mono Rata de Sumatra infecta la mare del protagonista, iniciant així una orgia zombi.

 

2.PAC MAN I MICKEY MOUSE A TRON

 

 

Al clàssic de la ciència ficció TRON (1982), si ens fixem bé en els plànols que estudien al pont de comandament de la nau de batalla de Sark, podrem veure a Pac Man.

 

 

 

 

Quan els protagonistes estan escapant en la nau podem veure com sobrevolen la silueta de Mickey Mouse.

 

3.E.T. A STAR WARS I VICEVERSA

 

 

Spielberg va incloure al famós mestre jedi en una de les seqüències d’E.T., quan disfressen l’extraterrestre de fantasma durant halloween perquè passi desapercebut es creuen amb un nen disfressat de Yoda i anys després, George Lucas li va tornar el gest a STAR WARS EPISODIO 1: LA AMENAZA FANTASMA. En determinat moment de la pel·lícula es veu un grup d’éssers al senat galàctic que perfectament podrien ser els representants polítics del planeta natal d’E.T.

 

 

4.WALLY A APOCALYPTO

 

 

A Apocalypto de Mel Gibson, en l’escena en què el protagonista escapa dels seus captors per mig dels cadàvers, es veu, només per un fotograma i exactament als 1:27:53 s, a Wally tirat entre ells.

 

5.HOMENATGES A STAR WARS A INDIANA JONES

 

 

El club on s’inicia la acció d’ INDIANA JONES Y EL TEMPLO MALDITO, es diu club OBI WAN en referència al famós mestre jedi.

 

 

R2D2 i C3PO apareixen a INDIANA JONES: EN BUSCA DEL ARCA PERDIDA.Quan Indy baixa al Pou de les Ànimes i treu l’Arca del seu lloc, a la columna de l’esquerra de la imatge podem veure uns jeroglífics, on apareixen els dos famosos androides.

 

 

A INDIANA JONES EN BUSCA DEL ARCA PERDIDA l’hidroavió de Jock (l’amic de l’Indy, que el rescata al principi) porta escrit en un lateral les lletres OB-CPO, en homenatge a Obi-Wan i C3PO.

 

 

El desèrtic canó per on els nazis porten l’arca, i on l’Indy els amenaça amb el bazuca, es va rodar en el mateix lloc on els Jawas rapten a R2 en STAR WARS EPISODIOIV: UNA NUEVA ESPERANZA.

 

6.CAMEOS A BATMAN BEGINS I “GUIÑOS “ A FUTURES SAGUES.

 

 

Al film BATMAN BEGINS (2005), Mister Zsasz apareix breument interpretat pel cantant i actor Tim Booth, com un criminal al servei deCarmine Falcone jutjat en els tribunals i després escapant de l’Asil Arkham.

 

Victor Zsasz (conegut com Mr Zsasz o Zsasz) és un personatge de DC Còmics, enemic de Batman.

 

La seva personalitat és la d’un sociópata de situació econòmica acomodada i vida frívola, que després de cometre el seu primer assassinat creu tenir el do d’alliberar la gent de la frivolitat i buit interior que tots viuen, convertint-se en un assassí en sèrie. Sempre va equipat amb un afilat ganivet amb el qual porta el compte de les seves víctimes fent-se talls per tot el cos cada vegada que aconsegueix una víctima.

 

 

En l’escena de l’estadi, veiem uns seguidors animant a l’equip local, els Gotham Rogues. Curiosament la R de Rogues s’assembla molt a la R de Robin. ¿Ens deixava una pista Cristopher Nolan?

 

7.“GUIÑOS” I CAMEOS A GREMLINS

 

 

Aquest i els altres cameos ocorren en la mateixa escena, quan el pare truca de la convenció i la mare del protagonista està fent dolços nadalencs. Fixa’t que hi ha una màquina de grans dimensions en el fons amb diversos dispositius mòbils. L’escena talla de nou a la mare, després de tornada al pare, la màquina s’ha esfumat. La màquina és la de la pel·lícula LA MAQUINA DEL TIEMPO (1960).

 

 

En la mateixa escena, passa per davant del pare un prototip de automòbil conduït per Steven Spielberg.

 

 

I just després creua la pantalla Robby el robot de PLANETA PERDIDO (1956).

 

8.R2D2 A STAR TREK

 

 

En un instant de la pel·lícula podem veure a R2D2 de Star Wars flotant a l’espai al costat de les restes de la carnisseria realitzada per la Narada (nau minera Romulana).

 

Per veure-ho amb els vostres propis ulls podeu adreçar-vos al minut 47:39 de la pel·lícula.

 

9.SEXE A LA DISNEY

 

 

A EL REY LEON, quan Simba està recordant al seu pare, es tomba a terra aixecant un núvol de pols que durant un instant forma la paraula “Sex”.

 

No obstant això, Disney va contestar i va assegurar que no es tractava de la paraula sexe, sinó de les lletres “SFX”, un abreujament de “Efectes Especials” en anglès. Aquesta s’havia fet, no com un missatge subliminal, sinó com una mena de signatura de l’equip que s’ocupa d’aquest treball.

 

 

Sembla que el dibuixant de torn va camuflar la paraula “SEX” en els flocs de cabell amb què Rapunzel envolta al seu estimat Flynn.

 

10.BATMAN A (O NO) WATCHMEN

 

 

En la pel·lícula Watchmen, en els títols de crèdit es pot veure al Bhúo nocturno1, evitant la mort dels pares de Bruce Wayne, impedint així la creació de Batman.

 

1: Thomas i Martha Wayne, els pares assassinats de Bruce Wayne.

 

2: Joe Chill, assassí dels pares de Bruce.

 

3: Teatre de Gotham.

 

4: “Fledermaus” significa “El Murcielago”.

 

5: Portada del número 1 de Batman del 1940.

 

 

Share: