Kevin Smith va néixer i créixer a Highlands, Nova Jersey, ciutat de la qual se sent molt orgullós, la qual cosa es pot constatar en totes les seves pel·lícules.

La seva primera pel·lícula, Clerks, va ser filmada a la botiga on treballava i per poder realitzar-la va haver de vendre la seva col·lecció de còmics, que va recuperar després de l’èxit de la mateixa. Va guanyar el premi més important al festival de Sundance, el 1994, i va ser distribuïda posteriorment pels estudis Miramax. És una de les pel·lícules que més recaptació va obtenir respecte al que va costar després. La pel·lícula va calar tan bé que els estudis van signar a Smith perquè fes més pel·lícules seguint Mallrats. Durant el rodatge, Smith va reunir als seus amics i estels propers de la seva pròxima pel·lícula, Ben Affleck i Jason Lee i la seva nova núvia, Joey Lauren Adams. Smith ha dit que la seva relació amb Adams va ser una inspiració per a la seva següent pel·lícula, Perseguint a Amy, el drama de la comèdia de Smith que va guanyar uns pocs premis independents. Per la mateixa època de Perseguint a Amy, va conèixer a la que seria la seva esposa, Jennifer Schwalbach.

Després de Perseguint a Amy, Smith va dirigir Dogma, una pel·lícula polèmica sobre la Cristiandat. L’esposa de Smith va donar a llum a la seva primera filla, Harley Quinn Smith (en honor al personatge de Batman i estranya parella sentimental del Joker, la vilana Harley Quinn). Harley Quinn i Jennifer tenen dos petits papers en la que seria la seva pròxima pel·lícula, Jay i Bob el Silenciós contraataquen. En aquesta comèdia, els herois de culte Jay i Bob el Silenciós volen parar la producció d’una pel·lícula que es fa sobre ells, trobar l’amor veritable, i salvar el seu mico.

Smith ha escrit també guions per Daredevil o Green Arrow. Va escriure també un guió per a una pel·lícula nova de Superman, però li van fer deixar el projecte. Smith té tres pel·lícules més en les que treballar per als propers anys i ha obert una botiga de còmics, té una companyia de producció, escriu articles per a la revista Arena, i fa les pel·lícules curtes per al xou de Jay Leno. Les seves últimes pel·lícules fins al moment han estat la segona part del seu exitós primer film, anomenada Clerks II , la pel·lícula Fem una porno? i per últim Red State, guanyadora del premi a la millor pel·lícula al Festival de Sitges del 2011.

Més informació:

Filmografia completa com a director, actor, guionista i montador

Share: